Op zoek naar een fotoboek met zachte kaft?

31 januari 2018
 Categorieën: Fotografie, Blog

Delen

Heb jij de mooiste vakantiekiekjes op de computer of op je telefoon staan en wil je deze verwerken in een fraai fotoboek? Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk en super persoonlijk! In dit artikel lees je meer over hoe je een fotoboek met een zachte kaft kunt ontwerpen, hoe gemakkelijk dit eigenlijk is en waarom je voor een zachte kaft kunt kiezen.

Vandaag de dag hoef je niet meer je foto's te ontwikkelen voordat je ze in een fotoboek kunt stoppen. Daarbij komt ook nog eens dat je een fotoboek helemaal zelf kunt ontwerpen, waardoor je dus niet afhankelijk meer bent van de geringe keuze in de winkel. 


Jouw fotoboek helemaal in je eigen stijl

Voor het geval je moeite hebt met kiezen wanneer je in de winkel voor het fotoboeken-schap staat, dat is vanaf nu geen probleem meer. Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig online een fotoboek ontwerpen aan de hand van allerlei soorten design tools. Hier hoef je trouwens geen grafisch vormgever in de dop voor te zijn; de programma's zijn zó ontworpen dat het door iedereen te gebruiken is. Oh, en mocht je helemaal geen inspiratie hebben voor een eigen ontwerp, staan er ook genoeg kant en klare ontwerpen voor je klaar. Net zo profi, extra makkelijk!


Waarom je voor een fotoboek met een zachte kaft kiest

Als je dan uiteindelijk je fotoboek helemaal hebt ingedeeld zoals jij het hebben wilt, wordt het tijd om de bestelling in gang te zetten. Daarvoor krijg je verschillende opties aangeboden en die hebben alles te maken met het formaat en de afwerking. Zo kun je kiezen voor glans papier of juist mat papier en voor een harde of een zachte kaft. Een zachte kaft is een dunnere rand van glad of gematteerd papier, die buigbaar is. Hierdoor past je fotoboek makkelijker in je tas, want een harde kaft is dikker en vaak ook groter in afmeting, en ik zelfs een klein beetje buigbaar voor het geval je tas een beetje rond afloopt. Pas er dan wel op dat je hem niet te ver doorvouwt, daar worden de foto's niet mooier op. 


Ook geschikt als cadeau of budget aanschaf

Voor mensen met iets meer ruimte over in de portemonnee of voor wie meerdere fotoboeken tegelijk zou willen afdrukken (als cadeau bijvoorbeeld), is een fotoboek met zachte kaft een prima oplossing. Deze versies zijn namelijk goedkoper dan met een harde kaft en kun je ook in kleinere formaten bestellen. Hierdoor zijn ze extra leuk als cadeautje en extra betaalbaar.  Nu rest alleen nog de beslissing of je voor een fotoboek met een harde of zachte kaft gaat. Binnen een mum van tijd kun jij nagenieten van je waardevolle foto's in het mooiste boek. Kijk voor een fotoboek met zachte kaft bijvoorbeeld op Fotogoed b.v.